Twentse rampweek eindigt in stijl; drie treffers van Ajax-huurling

28-11-2015 22:35
26

De zorgen voor FC Twente worden ook op sportief vlak alsmaar groter. De Tukkers bleken in de eigen Grolsch Veste ook niet in staat om het eveneens laaggeklasseerde Willem II pijn te doen (1-3).

Vol goede moed en met de massale steun van de supporters hoopte Twente op een wederopstanding tegen Willem II, maar al snel bleek ook dat een illusie. Al na een kwartier kwamen de Tilburgers op voorsprong in Enschede. Lucas Andersen zette een combinatie op met Nick van der Velden, waarna eerstgenoemde de bal vanuit een moeilijke hoek hoog in het dak van het doel schoot: 0-1.

Amper vijf minuten later had de Ajax-huurling ook zijn tweede treffer op het scorebord staan. Ditmaal verschalkte Andersen Joël Drommel met een scherp aangesneden vrije trap, die door niemand meer werd aangeraakt. Het duel leek beslist, maar vlak voor rust ontstond er opeens een sprankje hoop bij Twente. Jari Oosterwijk, die weer eens in de basis mocht starten, tekende met een typische spitengoal voor de aansluitingstreffer (1-2).

Weer Andersen
Nog voor rust werd de marge echter weer teruggebracht tot twee treffers. Opnieuw was het Andersen die scoorde. Ditmaal slalomde de Deen eenvoudig langs de Twentse verdedigers en passeerde hij Drommel voor de derde maal. Daarmee was het Twentse verzet definitief gebroken. In de tweede helft trok Willem II zich wat verder terug op eigen helft, maar echt in de problemen kwam de ploeg van Jürgen Streppel geen moment meer.

Willem II klimt door de zege over Twente heen en staat nu vijftiende. De Tukkers zakken een plaatsje en moeten met de huidige zestiende plaats nog meer vrezen voor degradatie.