Geliefde Guardado: Veel mensen hebben een verkeerd beeld van mij

Geliefde Guardado: "Veel mensen hebben een verkeerd beeld van mij"

29-11-2015 09:38
7

Andrés Guardado is sinds zijn komst naar PSV uitgegroeid tot een ongekend populaire speler. De Mexicaanse routinier geniet van het feit dat collega's en fans hem hoog hebben zitten. 

"In het begin waren erkenning van de trainer en het team voor mij het belangrijkst. Als je meteen laat zien dat je bereid bent om hard te werken, dwing je respect af. Dat is bij mij zo gegaan. Op een gegeven moment voel je de waardering van de trainer en je teamgenoten. Dan gaat de rest vanzelf", vertelt de international in een interview met ELF Voetbal Magazine. 

"Zo'n enorm spandoek als vorig seizoen is natuurlijk fantastisch voor een voetballer. Ook als ik door de stad wandel tonen de fans niets dan liefde. Ik denk dat ik het voordeel heb gehad dat ik hierheen kwam op een leeftijd waarop ik van alles al bereikt had", vervolgt hij. "Misschien dat de mensen mij daarom op voorhand al een toegevoegde waarde van het team vonden."

"Daarbij zien de fans dat ik gepassioneerd ben. Dat is een heel groot voordeel voor een voetballer. Al hebben veel mensen trouwens een verkeerd beeld van mij. Op het veld laat ik me graag gelden, maar daarnaast ben ik juist heel rustig. Mensen denken dat ik heel fanatiek ben, en dat is ook zo, maar voetbal is niet heel mijn leven. Op het veld schreeuw ik veel, thuis ben ik heel rustig. (...) Voetbal is mijn werk en mijn passie, maar niet mijn leven", besluit Guardado.