Topscorer lijkt Eredivisie te verlaten: De komende dagen komt er duidelijkheid

Topscorer lijkt Eredivisie te verlaten: "De komende dagen komt er duidelijkheid"

29-11-2015 10:44
5

NEC moet vrezen voor een vertrek van Christian Santos. De topscorer van de promovendus beschikt over een contract dat medio 2016 afloopt. Volgens Omroep Gelderland heeft het er alle schijn van dat de Venezolaan niet gaat bijtekenen en aanstuurt op een buitenlandse transfer. 

"De gesprekken zijn gaande", wil de spits kwijt over de situatie. 'We zien wel wat de toekomst gaat brengen, wat het beste is voor beide partijen. De komende dagen komt er duidelijkheid."

Santos (27) kwam in de zomer van 2014 over van Waasland-Beveren. Dit seizoen staat zijn doelpuntenteller op tien. Mocht hij inderdaad weigeren om zijn krabbel te zetten onder een nieuwe verbintenis, dan lijkt NEC gedwongen om in de winterstop over te gaan tot een verkoop. Op die manier verdient de club immers nog iets aan de international. 

Maar first things first: zondag staat de beladen derby tegen Vitesse op de rol. "Dat leeft echt, dat merk je aan alles. Gisteren kwam er een supporter naar mij toe en die zei: Jaaa, drie punten tegen Vitesse. De rivaliteit is bekend, maar wij zijn nergens bang voor", aldus de aanvaller. 

"Ik zou graag scoren, liefst meer dan één keer. Het zal erom spannen. De ploegen zijn ongeveer van hetzelfde niveau, maar vanwege hetgeen wij de laatste tijd laten zien, durf ik best te zeggen dat wij de favoriet zijn."