Ajax zet 'cruisecontrol' aan en boekt zege op grote angstgegner

29-11-2015 16:20
36

Ajax heeft een belangrijke 0-2 overwinning geboekt op angstgegner PEC Zwolle, dat Ajax de voorbije vijf confrontaties van een zege wist af te houden. Op zondagmiddag was het wel raak voor de Amsterdammers, die scoorden via Amin Younes en invaller Thulani Serero.

Feyenoord had zaterdag de druk op Ajax al flink opgevoerd door een 2-4 overwinning op buurman Excelsior, waardoor de club weer op gelijke hoogte kwam met Ajax. De Amsterdammers wisten wat het credo bij PEC was: winnen. Donny van de Beek maakte zijn basisdebuut en zag al na een klein kwartier een grote kans voor Ajax. Younes kon alleen door op PEC-doelman Kevin Begois, maar mikte de bal naast het doel.

Na 37 minuten mikte Younes wel raak. Hij anticipeerde goed op een lange voorzet van Mitchell Dijks, die door Begois totaal verkeerd werd ingeschat. Bij de tweede paal volleerde Younes koel de 0-1 tegen de touwen. Viktor Fischer miste in het vervolg van de wedstrijd enkele kansen voor Ajax, dat daardoor niet uitliep. PEC werd vanuit de tweede lijn bij vlagen gevaarlijk, maar Jasper Cillessen stond zijn doel goed te verdedigen.

In de slotfase van de wedstrijd kwam Lasse Schöne binnen de lijnen. Hij bediende een andere invaller, Serero, vijf minuten voor tijd. En na een goede inzet van de Zuid-Afrikaan werd het dan ook 0-2. Schöne bereidde ook een levensgrote kans voor een andere invaller, Vaclav Cerny, voor. De Tsjech mikte uit kansrijke positie naast. Zo bleef het bij 0-2 voor Ajax, dat de cruisecontrol kon aanzetten en redelijk gemakkelijk won.