PSV is na één helft klaar en blijft in spoor van foutloos Ajax en Feyenoord

29-11-2015 18:32
14

PSV blijft in het spoor van koploper Ajax en nummer twee Feyenoord. In het eigen Philips Stadion hadden de Eindhovenaren geen kind aan AZ: 3-0.

PSV boekte vier dagen geleden een knap resultaat in de Champions League (0-0 tegen Manchester United) en trok de lijn zondag vrolijk door in het duel met AZ, dat donderdag laat ten onder ging tegen Partizan Belgrado. Amper bekomen van die nederlaag, werden de Alkmaarders in Eindhoven tureluurs, scheel en dronken getikt. In de rust stond het al 3-0.

Derrick Luckassen opende de score voor PSV met een ongelukkig eigen doelpunt, waarna Luuk de Jong de 2-0 en 3-0 liet aantekenen. Twee keer was het voorbereidende werk uitstekend. Joshua Brenet leverde eerst een uitstekende assist af, waarna Gaston Pereiro er nog een schepje bovenop deed bij de derde treffer door twee man uit te kappen in de zestien en af te leggen op De Jong. De aanvoerder is nu met dertien doelpunten de topscorer van de Eredivisie.

De overtuigende eerste helft vol kansen van PSV werd gevolgd door een saaie tweede. De nummer drie van de Eredivisie vond het welletjes en werd behoudens een snoeiharde knal op de lat van Joshua Brenet niet meer écht gevaarlijk, ondanks dat AZ bijna de hele tweede helft met tien man speelde. Luckassen zette de 'kroon' op zijn dramatische optreden met een rode kaart, na een slaande beweging richting De Jong.

Door de overwinning voert PSV het seizoenstotaal op naar 31 punten, één minder dan Feyenoord. Ajax blijft aan kop in de Eredivisie met 35 punten.