Cocu niet op zijn gemak na overtuigende helft van PSV: Dat was jammer

Cocu niet op zijn gemak na overtuigende helft van PSV: "Dat was jammer"

29-11-2015 19:55
2

Het soevereine PSV was zondag al na één helft klaar met AZ in het Philips Stadion: 3-0. Trainer Phillip Cocu toonde zich na afloop dan ook een tevreden man.

"Ik vind dat we in de eerste helft heel goed speelden", verklaart Cocu voor de camera van FOX Sports. "We waren scherp en gretig en gaven AZ geen ruimte om in de wedstrijd te komen. We hadden al verwacht dat er via standaardsituaties en aan de rechterkant mogelijkheden waren. Daar hebben we goed gebruik van gemaakt."

Na 41 minuten stond de eindstand al op het scorebord. Cocu had graag gezien dat PSV in de tweede helft het doelsaldo had opgevijzeld, maar dat zat er niet in. "In de rust hebben we gezegd dat we moeten laten zien dat we ook gewoon solide kunnen zijn. Als je er nog één of twee zou kunnen maken is het mooi, want ik wilde voorkomen dat AZ ging geloven in een comeback."

"Daarvoor heb je scherpte nodig. Dat heb ik vandaag in ieder geval gezien. Het was jammer dat we aan het einde niet echt meer de stootkracht hadden om nog één of twee doelpunten te maken, want die mogelijkheden hebben we wel gehad", besluit de PSV-trainer.