Karsdorp verrast door uitblinkende Feyenoorder: 'Besef nu hoe goed hij is'

Karsdorp verrast door uitblinkende Feyenoorder: 'Besef nu hoe goed hij is'

30-11-2015 08:00
33

Michiel Kramer en Rick Karsdorp wisten elkaar zaterdag in het gewonnen duel met Excelsior (2-4) makkelijk te vinden. De rechtsback van Feyenoord bereidde twee van de drie doelpunten van de spits voor. Die beide goals maakte Kramer met z'n hoofd. "In de lucht is hij fantastisch."

Kramer en Karsdorp spelen dit seizoen voor het eerst samen. "Ik kende hem voor dit seizoen nog niet zo heel goed", bekent Karsdorp in De Telegraaf. "Ik kom natuurlijk zelf pas net kijken op dit niveau. Nu keek ik altijd wel veel naar wedstrijden en dus had ik ook wel gezien dat hij bij ADO aardig kon koppen." De verdediger van Feyenoord vervolgt: "Maar toen ik dit seizoen met hem ging trainen en hem op Varkenoord ook zulke mooie kopgoals zag maken, besefte ik hoe goed hij werkelijk is in de lucht. Hij laat op de trainingen prachtige dingen zien. Het is prachtig dat het ook in wedstrijden eruit komt."

Tussen Kramer en Karsdorp is sprake van een klik. "Tijdens trainingen praten we over de momenten. Vaak doen we dat ook al voordat we het veld op gaan, 's morgens vroeg als we op de club bijeen komen. Ik heb veel contact met Michiel en we hebben het over alles. Ik ken hem inmiddels door en door als voetballer. Daardoor weet ik waar hij de bal wil hebben, op welk moment en hoe. Soms is dat de eerste paal, soms zoekt hij het scoringsmoment op een andere positie voor het doel. Ik weet wat hij wil, daar gaat het om."