Afgelopen vrijdag was het nog feest bij De Graafschap

'Eredivisie-promovendi onder curatele: miljoen verlies na promotiepremies'

'Eredivisie-promovendi onder curatele: miljoen verlies na promotiepremies'

30-11-2015 08:50

De Graafschap heeft over het vorige seizoen een verlies van ongeveer één miljoen euro geleden. Daardoor komt de promovendus hoogstwaarschijnlijk onder curatele van de KNVB te staan. Ook een andere promovendus, NEC Nijmegen, zit financieel gezien in zwaar weer.

De Gelderlander weet dat De Graafschap maandag de cijfers over het boekjaar 2014/'15 inlevert en dat de kans groot is dat de club wordt ingedeeld in categorie 1. Daarin zitten clubs die het financieel gezien niet goed voor elkaar hebben. NEC zit ook in die categorie, weet Omroep Gelderland. Die club hoopt middels een speciaal plan daar structureel uit te komen. Het slechte nieuws voor De Graafschap komt slechts enkele dagen nadat de club de eerste zege van het seizoen boekte in de Eredivisie. SC Cambuur werd vrijdag op het nippertje met 2-3 verslagen.

In mei werd De Graafschap nog overgeheveld naar categorie 2. "We zijn van de intensive care af, maar nog niet genezen. We werken nog altijd met een negatief vermogen en een niet gezond operationeel resultaat. De kans is aanwezig dat we nog een keer terugvallen naar categorie 1", zei toenmalig financieel directeur Matthijs Dam, die al rekening hield met een tekort van acht ton. Door promotiepremies van 200.000 euro moest De Graafschap uiteindelijk genoegen nemen met een verlies van een miljoen euro. Ook de verplichte veldverwarming was een flinke kostenpost voor de club.