Smeekbede om transfers bij Twente: Geen volwaardige Eredivisie-spelers

Smeekbede om transfers bij Twente: "Geen volwaardige Eredivisie-spelers"

30-11-2015 10:33
37

René Hake heeft als interim-trainer van FC Twente de schaapjes nog niet op het droge kunnen krijgen. Dat bleek wel na de 1-3 nederlaag tegen Willem II, op dit moment een concurrent in de degradatiestrijd. Hake wil nieuwe spelers en het liefst ervaren mannen.

"Het is niet bedoeld als excuus, maar spelers als Frank van der Struijk en Nick van der Velden (twee routiniers van Willem II, red.) hebben met z’n tweeën meer Eredivisie-wedstrijden gespeeld dan ons hele elftal bij elkaar", zei Hake tegenover TC Tubantia

Sinds het vertrek van Schreuder is er niet veel veranderd. "Ik kan niets met de vraag wat er nou er is veranderd sinds Alfred Schreuder weg is. Dat Alfred is vertrokken, heeft niets met mij te maken. Ze hebben me gevraagd om het over te nemen en daar kun je ja of nee op zeggen. Ik heb ja gezegd en ik sta daar nog steeds achter", aldus Hake.

"Ik wist van tevoren dat het een moeilijke klus zou worden, want in zes weken tijd maak je van talentvolle jongens die vorig seizoen dertiende werden in de eerste divisie, geen volwaardige Eredivisie-spelers." Hake wil dan ook geroutineerde jongens aantrekken. "Wij zoeken spelers die weten wat het is om in de Eredivisie te spelen. Die onderling de boel coachen en een elftal bij elkaar houden."