In het kort: Higuaín bezorgt Napoli koppositie, Van der Wiel buiten selectie

In het kort: Higuaín bezorgt Napoli koppositie, Van der Wiel buiten selectie

30-11-2015 22:58
3

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Higuaín doet Internazionale pijn
Napoli heeft dankzij Gonzalo Higuaín de koppositie veroverd in Italië. De Argentijnse spits was tweemaal trefzeker en had daarmee een grote bijdrage in de uiteindelijke 2-1 zege op Internazionale, dat voorafgaand aan de wedstrijd nog bovenaan stond. Namens de bezoekers deed Adam Ljajic nog wel wat terug en raakte ook nog tweemaal de paal. Napoli hield echter stand en heeft nu één punt meer dan Inter en twee meer dan Fiorentina. Inter speelde vanaf de 44e minuut met tien man, nadat Yuto Nagatomo tweemaal geel zag.

Andere uitslag Serie A:
Sassuolo - Fiorentina 1-1



Van der Wiel mist topper
Oud-Ajacied Gregory van der Wiel ontbreekt dinsdagavond in de wedstrijdselectie van Paris Saint-Germain. De Nederlandse verdediger moet het duel met Angers missen vanwege een rugblessure. PSG-Coach Laurent Blanc heeft vanwege deze fysieke ongemakken besloten om Van der Wiel, die een goede serie wedstrijden achter de rug heeft, niet op te nemen in zijn wedstrijdselectie. De verdediger zal waarschijnlijk vervangen worden door de Ivoriaan Serge Aurier.

Panathinaikos zwaar gestraft
Panathinaikos heeft drie punten in mindering gekregen in de Griekse competitie. De topclub is gestraft voor het wangedrag van de eigen aanhang, die zich in de topper tegen Olympiakos van haar slechtste kant liet zien. Panathinaikos heeft ook een boete gekregen van 190.000 euro en moet zijn eerste vier thuisduels voor lege tribunes spelen.

Promes topscorer van Rusland
Quincy Promes is op stoom in Rusland. De buitenspeler van Spartak Moskou, die voorheen in de jeugd van Ajax speelde, was maandag weer eens trefzeker in de Russische competitie en mag zich zodoende de topscorer van Rusland noemen. Zijn ploeg wist echter niet te winnen van Rubin Kazan. Op bezoek werd het 2-2 bij de nummer negen van de Russische Premier League. Door het gelijkspel staat Spartak Moskou na zeventien speelrondes vijfde in de competitie, tien punten achter koploper CSKA Moskou.

Goals Achahbar en Immers
Jong Feyenoord heeft mede dankzij doelpunten van Anass Achahbar en Lex Immers gewonnen van Jong Heracles Almelo. Mede dankzij de treffers van het tweetal kwamen de Rotterdammers op een comfortabele 3-0 voorsprong, maar uiteindelijk werd het duel toch nog even spannend (2-3). Verder dan dat kwam Heracles echter niet.

Eindelijk goed nieuws Chelsea
Eindelijk weer eens goed nieuws voor José Mourinho. De manager van Chelsea mag volgend weekend weer rekenen op Thibaut Courtois. De Belgische doelman lijkt klaar voor zijn rentree in de Premier League. De Belgische doelman traint sinds vorige week weer mee bij The Blues en lijkt weer helemaal klaar voor de strijd. Dat weet de Engelse krant The Daily Mail. Courtois wordt door de sportieve staf klaargestoomd na drie maanden afwezigheid. 

Gerrard op training Liverpool
Daags na de 1-0 zege van Liverpool FC op Swansea City verscheen Steven Gerrard, clubicoon van The Reds, op het trainingsveld. Hij deed mee met de spelersgroep van Jürgen Klopp en droeg natuurlijk een Liverpool-trainingspak. Daarmee liet hij de harten van de Liverpool-fans sneller kloppen. Maar een definitieve terugkeer lijkt er niet in te zitten. Klopp stelde al dat Gerrard gewoon een speler van LA Galaxy is.

Opvolger Dijkhuizen
Marinus Dijkhuizen heeft definitief een opvolger gekregen bij Brentford. De ontslagen manager, die na zijn vertrek bij Brentford onderdak vond bij NAC Breda, krijgt Dean Smith als vervanger. Hij heeft volgens Sky Sports een akkoord bereikt met de Engelse club.

Klassieke top-drie dominant
Ajax, Feyenoord en PSV zijn bezig aan hun meest dominante seizoen sinds de jaargang 2002/2003. Na veertien speelronden heeft de traditionele top-drie in totaal 98 punten. Koploper Ajax voert de Eredivisie aan met 35 punten. Feyenoord en PSV volgen de Amsterdammers op de voet met respectievelijk 32 en 31 punten. Ook in 2002 stonden de drie grootste clubs van Nederland in dit stadium van de competitie op 98 punten, schrijft NU.nl. Zelfs de doelsaldi komen met plus zeventig precies overeen. De traditionele top drie verzamelde vorig seizoen 91 punten na veertien speelrondes. Een jaar eerder was dat slechts 66, een laagterecord deze eeuw.

Financiële man PSV weg
PSV gaat niet verder met Erik Hendriksen, financieel manager van de club. Dat maken de Eindhovenaren maandag bekend via de officiële kanalen. De 58-jarige Henriksen en PSV voerden de afgelopen periode diverse gesprekken. "Er is sprake van een verschil van inzicht over de toekomstige taakverdeling en de bijbehorende organisatiewijzigingen", aldus algemeen directeur Toon Gerbrands. "We zaten niet voldoende op één lijn en daar kwamen we niet uit met elkaar. Dat heeft geleid tot deze beslissing."

Beste seizoensstart De Boer
Door de 0-2 overwinning van Ajax op PEC Zwolle, is Ajax na veertien wedstrijden op 35 punten komen te staan. Het is de beste start onder Frank de Boer. Sinds de aanstelling van De Boer in december 2010 wist Ajax viermaal achtereen landskampioen te worden. Afgelopen seizoen had Ajax onder De Boer ook te maken met de beste seizoensstart, maar toen stond Ajax tweede met 30 punten. In zijn eerste jaar had De Boer 24 punten uit veertien duels, het jaar daarna 27 en in het seizoen 2013/14 schreef De Boer na veertien speelronden 25 punten bij voor Ajax.

Derksen-opvolger breekt met VI
Tom van Hulsen vertrekt als hoofdredacteur van Voetbal International. De opvolger van Johan Derksen was het niet eens met de uitgever en directie over de te volgen weg. 'In onderling overleg is besloten dat Tom van Hulsen een andere wending zal geven aan zijn professionele leven', schrijft VI. "VI is een prachtig bedrijf en ik wens iedereen het allerbeste toe", was de korte boodschap van Van Hulsen, die 23 jaar voor het voetbalblad werkte.