Update: AZ en Luckassen schuiven voorstel opzij en gaan naar Zeist

30-11-2015 14:45
39

Als het aan de aanklager van de KNVB ligt, zit Derrick Luckassen de komende drie wedstrijden op de tribune. De verdediger kreeg zondag een rode kaart in het verloren duel met PSV (3-0).

De aanklager wil Luckassen voor vier wedstrijden schorsen, waarvan één duel voorwaardelijk. Dat zou betekenen dat het voetbaljaar 2015 er zo goed als opzit voor de verdediger. Alleen de laatste wedstrijd, zaterdag 19 december tegen FC Utrecht, is hij inzetbaar.

Luckassen speelde zondag in Eindhoven een zeer ongelukkige wedstrijd. De twintigjarige Amsterdammer maakte al na drie minuten een eigen doelpunt, was negatief betrokken bij de tweede PSV-treffer én liet zich na rust gaan in duel met Luuk de Jong. Nadat hij werd vastgehouden, deelde Luckassen een tik uit. Scheidsrechter Richard Liesveld aarzelde niet en trok direct rood.

Update 14.45 uur: AZ gaat niet akkoord met het schikkingsvoorstel, meldt de club in een statement. De tuchtcommissie van de KNVB zal zich donderdag buigen over de zaak.