Martinez hoeft Vardy niet en wijst naar eigen spits: Altijd al perfect voor ons

Martinez hoeft Vardy niet en wijst naar eigen spits: "Altijd al perfect voor ons"

30-11-2015 14:58

Jamie Vardy is dit seizoen het grote fenomeen van de Premier League. De spits van Leicester City scoorde al elf wedstrijden op rij en is met veertien doelpunten de topscorer van Engeland. Everton-speler Romelu Lukaku staat met tien doelpunten op plaats twee. 

Roberto Martinez, trainer van Everton, zou de twee topscorers niet willen ruilen. "Rom is, met de potentie die hij heeft, altijd al perfect voor ons geweest", zegt Martinez na het 3-3 gelijkspel tegen Bournemouth AFC, waarin Lukaku één treffer maakte. "Hij is een aanvaller die het allemaal in zich heeft."

"Hij kan met zijn rug naar de goal voetballen en heeft heel veel kracht", vervolgt de manager. "Maar hij is ook snel aan de bal en een ijzersterke afmaker. We hebben niet voor niets zoveel geld voor hem betaald", doelt Martinez op de 35 miljoen euro die Everton in 2014 aan Chelsea overmaakte.

Martinez wijst ook op de leeftijd van Lukaku: "Hij is pas 22 jaar. Je kunt hem dus niet iemand vergelijken. Er zijn maar weinig spelers die op zijn leeftijd al gepresteerd hebben wat hij presteert."