'Krijg het amper uit mijn strot: de Arena daarin beter dan De Kuip'

'Krijg het amper uit mijn strot: de Arena daarin beter dan De Kuip'

30-11-2015 15:38
22

De gemeente Rotterdam moet eigenlijk zo snel mogelijk meer werk maken van de plannen voor De Kuip, het stadion van Feyenoord. Dat stelt Jos van der Vegt, voormalig stadiondirecteur. De Arena streeft De Kuip in zijn ogen nu voorbij.

"In mijn tijd hebben we ongelooflijk veel steun van de gemeente ervaren. Dat is belangrijk", aldus Van der Vegt in gesprek met RTV Rijnmond. "Toen ik in 1991 kwam was er geen geld en de sportieve prestaties waren ondermaats. Gemiddeld waren er maar 14.000 bezoekers per wedstrijd. Ik vroeg me af waar ik in hemelsnaam aan begonnen was."

Na een make-over van 115 miljoen gulden werd De Kuip een ware vesting en één van de mooiste stadions van Nederland. Nu moet Feyenoord een nieuwe stap maken met het stadion, dat al te lang 'stilstaat'. "Het is de laatste tijd stil rondom De Kuip, maar ik hoop dat er binnenskamers hard gewerkt wordt aan een plan. (...) Men is heel erg verdeeld. Kom op, zet met z'n allen de schouders eronder!"

De Kuip wordt al een beetje voorbijgestreefd door de Arena. "Aan de ene kant kan ik me dat voorstellen, De Kuip is gedateerd en commercieel verouderd. Qua entertainment is, en ik krijg het amper uit mijn strot, de Arena toch een stukje beter. Aan de andere kant is sport ook beleving en daarin hoort de Kuip nog steeds tot de twintig beste stadions ter wereld", besluit Van der Vegt.