Gedoodverfde titelfavoriet: PSV heeft meer dan Ajax en Feyenoord

Gedoodverfde titelfavoriet: "PSV heeft meer dan Ajax en Feyenoord"

30-11-2015 16:43
30

Voor Sef Vergoossen bestaat er geen twijfel over wie dit seizoen de kampioen van Nederland wordt. "Als ik kijk wat een elftal nodig heeft om mee te doen om de prijzen, vind ik dat PSV meer heeft dan Ajax en Feyenoord", zegt hij tegenover PSV TV.

"Het gaat om kwaliteit, tactisch vermogen, fysiek vermogen, scorend vermogen. Dat heeft PSV allemaal", stelt Vergoossen, die in 2008 als interim-trainer landskampioen werd met de Eindhovenaren. Toch ziet hij verbeterpunten. "De wisselvalligheid valt op. Dat had ik niet verwacht, omdat ik vind dat ze een heel goed elftal hebben."

Vergoossen moet zijn voorspelling dan ook enigszins bijstellen. "Ik heb een paar maanden geleden Toon Gerbrands gesproken en gezegd: PSV wordt kampioen. Dat denk ik nog, alleen zei ik met acht punten voorsprong. Dat zal moeilijk worden." Volgens Vergoossen heeft Phillip Cocu als coach een goede ontwikkeling doorgemaakt. "Hij heeft de tijd gekregen en heeft bijgestuurd na de ervaringen van het eerste jaar. Ik denk dat het nu een prima coach is."