Ik vind dat spelers mij hebben laten zitten. En daar houd ik niet van

"Ik vind dat spelers mij hebben laten zitten. En daar houd ik niet van"

30-11-2015 18:21
1

Een dag na de verloren Gelderse derby tegen Vitesse (1-0) is Todd Kane nog altijd chagrijnig. De NEC-verdediger ontdekte in Arnhem een gebrek aan inzet bij enkele van zijn medespelers.

Kane kreeg al snel het gevoel dat het geen lekkere middag zou worden. "Ik zat vol ergernis, want sommige spelers gaven niet thuis", vertelt hij aan De Gelderlander. "We stonden hier voor een derby en sommigen lieten de strijd aan zich voorbij gaan. Ik keek na 4 minuten op de klok. Wij hadden de bal nog niet gehad. Ik dacht: wat is dit nu dan weer?"

Wedden

Meer odds

Kane noemt de mentaliteit van zijn ploeggenoten onbegrijpelijk. "In een derby wordt meer gevraagd dan alleen maar voetbaltechnische kwaliteit. Maar dat heb ik bij ons bij teveel spelers niet teruggezien. Ik liep op het veld al met een enorme kater. Ik vind dat spelers mij hebben laten zitten. En daar houd ik niet van."

De verdediger vond de derby sowieso veel te slap. "Ik had veel meer intensiteit verwacht. Meer opstootjes, meer keiharde duels. Voetbal op het randje, zoals een derby behoort te zijn. Maar het was gelatenheid troef. Dat heeft me dus ook verbaasd, dat het zo rustig was. Al met al was dit geen leuke derby."