Geprezen ex-Feyenoorder bezorgd: We maken we te veel fouten op het veld

Geprezen ex-Feyenoorder bezorgd: "We maken we te veel fouten op het veld"

30-11-2015 23:15

Daryl Janmaat heeft de Football Writers' Association's Player of the Year Award in ontvangst mogen nemen. De trofee wordt jaarlijks uitgereikt aan de beste speler van het Engelse voetbal. De oud-Feyenoorder stond met gemixte gevoelens op het podium.

"Het voelt raar om hier te staan", vertelt Janmaat tijdens de bijeenkomst. "Ik ben trots om de prijs te winnen, maar ik ben niet trots op de slechte resultaten van Newcastle United in 2015. Ik wil de Newcastle-supporters bedanken voor de geweldige steun. Zij verdienen meer dan we ze gegeven hebben. Ik zal er samen met de staf alles aan doen om van 2016 een succesvol jaar te maken."

Newcastle United staat momenteel op de negentiende plek in de Premier League. Afgelopen weekend ging het met 5-1 onderuit tegen Crystal Palace, waardoor de problemen van de ploeg van Janmaat en ex-Feyenoorder Georginio Wijnaldum groter zijn geworden. Afgelopen seizoen ontsnapte Newcastle op het nippertje aan degradatie.

Janmaat was tegenover The Sun dan ook hard voor zijn ploeggenoten, die volgens hem 'geen karakter hebben en mentaal zwak zijn'. "We voeren een degradatiestrijd en daar moet iedereen zich bewust van zijn. Op dit moment maken we te veel fouten op het veld. Daar moeten we van leren."