'Ajax-achtige' taferelen binnen Willem II: bom dreigt te barsten'

'Ajax-achtige' taferelen binnen Willem II: bom dreigt te barsten'

30-11-2015 23:52
10

In navolging van Ajax kent ook Willem II de nodige interne problemen, zo weet het Brabants Dagblad. Binnen de club zou er tweespalt zijn ontstaan over het te voeren beleid.

De clubleiding van Willem II is volgens het regionale medium in twee kampen verdeeld. Het ene kamp zou graag zien dat er vooral kapitaal in het eerste elftal wordt gestopt, terwijl het andere juist wil dat de schulden zo snel mogelijk worden weggewerkt. De probleemkwestie houdt de gemoederen zó bezig, dat Mark van Boekel, voorzitter van de Raad van Commissarissen, al besloten heeft om de Tilburgse club te verlaten.

Op aandringen van de Clubraad, bestaand uit onder meer sponsors, vrijwilligers, supporters en ereleden van Willem II, komen woensdag de Raad, directie en het technisch kader van Willem II samen om gezamenlijk een oplossing te komen. Volgens het Brabants Dagblad is de kans van slagen echter erg klein. 

Ook sportief kent Willem II een moeilijk seizoen in de Eredivisie. Afgelopen weekend werd pas de tweede overwinning van het seizoen geboekt (uit bij FC Twente, 1-3, red.), waardoor de club uit de degradatiezone klom. Willem II staat nu vijftiende.