Een standbeeld? Dat lijkt me niet verstandig. Daar hoort niemand naast te staan

"Een standbeeld? Dat lijkt me niet verstandig. Daar hoort niemand naast te staan"

01-12-2015 07:13

Foppe de Haan maakt als we De Telegraaf mogen geloven het seizoen af bij sc Heerenveen. De trainer heeft de club weer op de rit gekregen na interne strubbelingen én de sportieve malaise. Een standbeeld? Niet nodig.

"Een standbeeld? Dat lijkt me niet verstandig", wijst De Haan in de krant naar het feit dat er geluiden gaan dat hij een standbeeld naast dat van Abe Lenstra moet krijgen. "Er is maar één Abe en daar hoort niemand naast te staan. Dus te veel eer? Ja, precies dat." De coach voelt overigens wel veel waardering voor zijn werk. "Dat is hartstikke mooi. De mensen zijn eigenlijk altijd heel positief. Behalve incidenteel een Leeuwarder."

Maar aan 'Abe' kan hij niet tippen. "Alles wat Heerenveen is, heeft met Abe te maken. Die man kon zo ongelooflijk goed voetballen. Het is eigenlijk doodzonde dat hij toen leefde en niet nu. Er was eens een enorme wedstrijd die Heerenveen met 1-5 achterstond tegen Ajax en toch nog met 6-5 won, dankzij Abe. Hij is gewoon héél bijzonder en een typische Fries", besluit De Haan.