Update: United-speler reageert verbaasd op gerucht: 'Juist erg gelukkig'

Update: United-speler reageert verbaasd op gerucht: 'Juist erg gelukkig'

01-12-2015 17:18
4

Ander Herrera wil zeer spoedig om tafel met Manchester United-manager Louis van Gaal. De Spanjaard is niet blij dat hij amper in de plannen van de oefenmeester voorkomt en wil daarover in conclaaf, zo meldt de tabloid The Daily Star. Herrera werd in de zomer van 2014 nog met veel bombarie door United gehaald.

De Spanjaard kostte de club ongeveer 41 miljoen euro en werd betiteld als één van de beste aanvallende middenvelders van Europa. Sindsdien heeft hij pas 35 competitiewedstrijden gespeeld in het eerste elftal van United. Dit seizoen kwam hij in negen competitieduels in actie, waarvan zes als basisspeler. Vorig seizoen kwam hij tot een totaal van 26 wedstrijden, waarvan negentien als basisspeler.

Herrera is het wachten op een vaste basisplek beu en wil met Van Gaal om tafel om zijn situatie te bespreken, zo meldt de boulevardkrant. Een bron van de krant zou hebben verteld dat Herrera 'zich zorgen maakt over zijn gebrek aan progressie binnen United'. "Voor hem voelt het alsof hij zijn identiteit als speler heeft verloren. Ander weet niet meer wat zijn rol is", aldus de bron. Herrera staat tot medio 2018 onder contract bij United. Hij wil aan speeltijd toekomen om kans te maken op het EK 2016 met Spanje.

Update 17:18: Herrera zelf heeft verbaasd gereageerd op de verhalen dat hij niet gelukkig zou zijn bij United. De Spaanse middenvelder wil juist benadrukken dat hij het uitstekend naar zijn zin heeft op Old Trafford. "Ben juist erg gelukkig bij Manchester United", tweet Herrera. "Ik wil niet dat deze droom eindigt."