Ontevredenheid bij PSV-aanwinst: Niet gelukkig met mijn huidige positie

Ontevredenheid bij PSV-aanwinst: "Niet gelukkig met mijn huidige positie"

01-12-2015 08:00
5

Simon Poulsen werd afgelopen zomer door PSV gehaald als back-up voor Jetro Willems. De praktijk pakte anders uit. Door de blessure van Willems is niet de Deen zijn vervanger, maar Joshua Brenet. "Bij AZ heeft het ook een tijd geduurd voor ik een vaste plek te pakken had."

"In mijn carrière heb ik vaker dit soort fases meegemaakt waarin het niet liep. Je moet dan niet in paniek raken, maar hard blijven trainen en proberen de coach toch te overtuigen. En vooral ook positief blijven. Soms was ik er een lange periode uit en kwam er een wedstrijd waarin ik er in één keer moest staan en dat lukte ook", zegt Poulsen in het Eindhovens Dagblad.

Wedden

Meer odds

Brenet geniet bij de afwezigheid van Willems de voorkeur van trainer Phillip Cocu. "Ik krijg van de coaches te horen dat ik hard train en mezelf laat zien op de training. Dat is in ieder geval iets. Nee, natuurlijk ben ik niet gelukkig met mijn huidige positie. Ik vond dat ik de minuten van maandagavond nodig had omdat ik al een tijdje niet had gespeeld", doelt Poulsen op de wedstrijd van Jong PSV tegen FC Den Bosch (0-0).

Poulsen lijkt zich in ieder geval op te mogen maken voor een basisplaats in het beslissende Champions League-duel van volgende week met CSKA Moskou. Santiago Arias is namelijk geschorst. Brenet schuift dan mogelijk naar rechts, zodat Poulsen op links kan spelen. "Natuurlijk is er een grote kans dat ik ga spelen, maar je moet dat altijd aan trainer overlaten en er niet vooraf van alles over zeggen."