Janssen sluit transfer naar Ajax niet uit ondanks Feyenoord-achtergrond

Janssen sluit transfer naar Ajax niet uit ondanks Feyenoord-achtergrond

01-12-2015 08:44
10

Vincent Janssen is één van de veelbelovende spitsen van Nederland. Hij speelt bij Jong Oranje en maakte in het verleden deel uit van de jeugdopleiding van Feyenoord. Bijna alle spelers uit het A1-team waar hij in zat, hebben het profvoetbal gehaald. Maar waarom moest hij weg bij Feyenoord?

"Ik heb uiteindelijk niet echt een reden gehad waarom ik weg moest. Ik werd naar een kamer geroepen, toen nog door de toenmalige hoofd jeugdopleiding Stanley Brard. Hij heeft het me uiteindelijk verteld. Hij vroeg of ik de brief thuis al had ontvangen. Nee, dat had ik niet. Het gesprek vond een paar dagen voordat de ontslagbrief op de mat zou vallen plaats", aldus Janssen bij FC Afkicken. "Toen zei hij dus: bij deze."

"Ik voelde het wel aankomen. Ik was er niet meer mee bezig dat ik een contract zou krijgen bij Feyenoord. Ik heb vier jaar in de opleiding gespeeld, waarvan drie niet supergoed. In het laatste jaar was ik ook nog eens lang geblesseerd. Uiteindelijk is het de keuze van Feyenoord, die heb ik te respecteren", vervolgde de spits. "Je gaat daarna wel even denken: is het wel voor je weggelegd?" Het blijkt van wel, want Janssen is nu op dreef bij AZ, na een omweg via Almere City FC.

Is het een optie dat Janssen in de toekomst nog voor Ajax gaat spelen, ondanks zijn achtergrond bij Feyenoord? "Nee, ik sluit Ajax zeker niet uit. Het zijn allebei fantastische clubs. Het is niet zo dat ik, nu ik voor Feyenoord heb gespeeld, niet meer voor Ajax wil spelen."