Ajax-bankzitter sombert: Dit is niet leuk, hier doe je het niet voor

Ajax-bankzitter sombert: "Dit is niet leuk, hier doe je het niet voor"

01-12-2015 08:58
20

Nick Viergever is geen vaste waarde in het eerste van Ajax. De verdediger moet Jaïro Riedewald voor zich dulden, maar krijgt aanstaande zaterdag mogelijk weer een kans. Dan is zijn concurent geschorst.

Hij speelde op maandagavond met Jong Ajax nog tegen zijn oude club Sparta Rotterdam. "Het was een apart gevoel vooraf. We hebben wel een keer een oefenpotje gespeeld tegen Sparta, maar dit was anders. Een apart gevoel, ik zag natuurlijk heel wat bekende mensen. Ik heb nog met Thomas Verhaar samengespeeld. Ik gun Sparta alles en hoop dat ze kampioen worden. Gelukkig hebben we een puntje gepakt. Want als je speelt, dan wil je winnen", zei Viergever na het 1-1 gelijkspel tegen de koploper.

In het duel maakte Ricardo van Rhijn een ongelukkig eigen doelpunt (0-1). "Dat soort dingen gebeuren, dat gebeurt gewoon. Daar kan Van Rhijn niks aan doen", vervolgde Viergever, die het zelf niet leuk vindt om op maandag te spelen. "Dit is niet leuk, hier doe je het niet voor. Zaterdag komt misschien mijn kans, omdat Jaïro geschorst is. Dan zijn dit soort potjes nodig om het gevoel van wedstrijdritme te krijgen", weet de verdediger. "Alleen trainen en niet beloond worden met een wedstrijd, dat is ook niks."