VVV voelt de bui al hangen: Heb het aan de spelersgroep en staf verteld

VVV voelt de bui al hangen: "Heb het aan de spelersgroep en staf verteld"

01-12-2015 09:09
4

VVV-Venlo zit in zwaar weer. De Jupiler League-club speelde tot voor kort geregeld in de Eredivisie, maar lijkt de weg naar boven niet te vinden. Financieel gezien gaat het belabberd, er is een tekort van bijna vijf ton.

Tegenover 1Limburg laat Marco Bogers, directeur van de club, weten dat de club goede hoop heeft dat het gat in de begroting voor het lopende boekjaar gedekt is. Om aan de financiële verplichtingen te kunnen voldoen, is dat bedrag noodzakelijk. "We werken aan oplossingsvoorstellen. Er is geen zekerheid, maar ik ben positief gestemd", aldus Boogers, die geen hulp hoeft te verwachten van de gemeente Venlo, die geen garantstelling kan geven.

Trainer Maurice Steijn schrok zondag toen hij het nieuws hoorde. "Dat was schrikken. Ik heb uitleg gekregen van algemeen directeur Marco Bogers over de financiële situatie. Vervolgens heb ik het aan de spelersgroep en aan mijn technische staf verteld. We weten wat er aan de hand is, maar als selectie kunnen we er weinig mee", aldus Steijn.

"Het is voor ons afwachten en ik moet de rust zien te bewaren. Ik moet de groep hier zo ver mogelijk van af zien te houden. Dat is niet makkelijk. We zijn afhankelijk en dat kan onrust veroorzaken. Bij een aantal spelers was de teleurstelling van het gezicht af te lezen. Het is niet te hopen dat wij puntenaftrek gaan krijgen. Juist nu de ploeg het zo goed doet. Ik hoop dat iemand ons gaat helpen", besluit de coach.