Zwalkend Cambuur geeft toe: Daar doen we niet geheimzinnig over

Zwalkend Cambuur geeft toe: "Daar doen we niet geheimzinnig over"

01-12-2015 10:20
11

Het gaat niet goed met Cambuur. De Leeuwarders verloren vrijdag met 2-3 van De Graafschap en hebben dit seizoen nog niet gewonnen. Trainer Henk de Jong geeft in het Algemeen Dagblad aan dat de problemen van zijn ploeg hem niet in de koude kleren zijn gaan zitten.

"Dit is de moeilijkste periode uit mijn trainersloopbaan", vertelt de 51-jarige oefenmeester. De afgelopen seizoenen ging het uitstekend met de Friese club, die sinds de terugkeer in de Eredivisie als dertiende en twaalfde eindigde. Nu staat de ploeg op de voorlaatste plaats en dat vreet aan De Jong. "Voor de club, de jongens maar natuurlijk ook voor mezelf wil ik dat het beter gaat."

De Jong kondigt aan dat de Leeuwarders in de winterstop de transfermarkt op zullen gaan. "Er moeten spelers bij. We doen daar niet geheimzinnig over. Dat is geen aanval op de jongens die nu spelen, maar het niveau van de totale groep moet omhoog. Uiteindelijk worden we daar allemaal beter van."

De spelers die deze zomer werden gehaald, bleken nog niet het gewenste niveau te halen. Maar dat is niet verwonderlijk volgens De Jong. "Sommige spelers staan echter vanuit het niets in de Eredivisie, zoals Djavan Anderson en Wessel Dammers. Ze hebben leertijd nodig en dat is heel normaal. Het was de bedoeling dat we ze rustig zouden brengen. Nu zijn ze opeens basisspeler en dan gaat het weleens mis, want fouten worden in de Eredivisie afgestraft."