De Graafschap 'degradeert' naar categorie 1: 'Er is hoop na winst op Cambuur'

De Graafschap 'degradeert' naar categorie 1: 'Er is hoop na winst op Cambuur'

01-12-2015 11:25
6

De Graafschap zal op 1 januari 2016 weer onder verscherpt financieel toezicht komen te staan bij de KNVB. De Superboeren scoren te weinig punten om in categorie 2 te blijven en zakken zodoende naar categorie 1.

Het was geen verrassing voor de Doetinchemse club, stelt algemeen bestuurder Hans Veldhorst. "We kwamen afgelopen seizoen ongeveer één miljoen euro tekort." Volgens Veldhorst liggen de financiële problemen vooral door de jaren in de Jupiler League. "In de eerste twee seizoenen onder trainer Pieter Huistra presteerden we slecht en zijn veel supporters afgehaakt. De inkomsten zijn toen flink gedaald", vertelt de bestuurder aan De Gelderlander.

Dit seizoen komt De Graafschap weer uit in de Eredivisie en dat is van levensbelang voor de club. "Nu we in de Eredivisie spelen, hebben we veel meer toeschouwers en sponsors. Hadden we nog steeds in de eerste divisie gespeeld, dan was het weer uitgedraaid op een tekort van 500 à 600.000 euro", geeft Veldhorst aan.

Een nieuwe degradatie zou dus wel eens grote gevolgen kunnen hebben voor De Graafschap. "Het is heel belangrijk voor ons om in de Eredivisie te blijven. Kijk alleen al naar de televisiegelden. Gelukkig is er na de overwining op Cambuur weer hoop", aldus Veldhorst, die de moed erin houdt.