Heracles heeft goud in handen: Zoals in het voetbalspel FIFA

Heracles heeft goud in handen: "Zoals in het voetbalspel FIFA"

01-12-2015 13:25
6

De wedstrijd Jong Heracles – Jong Feyenoord had maandagavond een heuse primeur. Bij de wedstrijd in de beloftencompetitie werd voor het eerst een revolutionair analysesysteem getest. Het bedrijf achter het systeem, SciSports, zou het trackingssysteem graag bij Heracles houden voor verdere tests.

Studenten van de Universiteit Twente zijn de bedenker van het analysesyteem, dat tot nu toe alleen indoor was uitgeprobeerd. Het systeem kan alle bewegingen van iedere speler volledig nauwkeurig detecteren. Dat gebeurt door middel van speciale camera's. "Uiteindelijk is alles in 3D te zien, zoals in het voetbalspel FIFA", vertelt Giels Brouwer van SciSports aan Tubantia.

Er werd bewust gekozen voor Heracles en niet voor FC Twente, vanwege het kunstgras in Almelo. "Voor ons is dit perfect, omdat we dit veld altijd kunnen betreden. Bovendien wil de club, met dit nieuwe stadion, vooroplopen in alle ontwikkelingen op dit gebied. Ik heb stadionmanager Kris van der Elst ook al beloofd dat hier het beste trackingsysteem van de wereld komt, beter dan Camp Nou. Ja, dat is mogelijk", aldus de ambitieuze Brouwer.

Heracles is zeer te spreken over de ambitieuze plannen met het analysesysteem. "Dit past ook bij ons als club", vindt algemeen directeur Nico-Jan Hoogma. "Het stadion leent zich perfect voor dergelijk testen". Maandagavond werd het systeem voor het eerst getest, maar de camera's blijven nu nog niet definitief hangen. "Afspraken voor de toekomst hebben we nog niet, maar we hopen dat dit werkelijkheid wordt in ons stadion. Het plan is uiteraard geweldig", sluit Hoogma af.