In het kort: Milan en Atlético ontsnappen aan blamage, mooi nieuws Vormer

In het kort: Milan en Atlético ontsnappen aan blamage, mooi nieuws Vormer

01-12-2015 23:44
1

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

'Nieuw contract Vormer'
De kans is groot dat Ruud Vormer een nieuw contract gaat tekenen bij Club Brugge. De Belgische topclub is zeer tevreden over de oud-speler van Roda JC en Feyenoord en wil de verbintenis van de middenvelder open breken, meldt Het Laatste Nieuws. In de zomer van 2014 zette Vormer zijn handtekening onder een contract dat hem tot 2017 aan de Belgische club verbindt. In Brugge kwam de 27-jarige middenvelder tot op heden tot vijf doelpunten in twaalf competitiewedstrijden dit seizoen.

Bekersucces Atlético en Milan
Atlético Madrid heeft dinsdagavond een voorschot genomen op de volgende ronde in de Copa Del Rey. Het nietige Reus Deportiu, koploper op het derde niveau, werd met 1-2 aan de kant geschoven. Luciano Vietto en Saul Niguez scoorden voor Atlético. In Italië ontsnapte AC Milan aan een bekerblamage. Crotone werd pas na verlengingen verslagen. Luiz Adriano, Giacomo Bonaventura en Mbaye Niang waren trefzeker.

Stekelenburg op straat
Maarten Stekelenburg is ontslagen als trainer van Almere City. De club laat dinsdag weten niet verder te zullen gaan met de voormalig jeugdtrainer van Ajax. De reden voor het ontslag zijn 'de aanhoudende teleurstellende resultaten'. Tevens ziet de club te weinig progressie in het spel van het eerste elftal. Stekelenburg kreeg begin dit seizoen de leiding over de ploeg, nadat Fred Grim was vertrokken naar Jong Oranje. Almere verloor maandag met 3-1 van FC Dordrecht en staat na vijftien wedstrijden op de laatste plek in de Jupiler League.

Santos in opstand
Christian Santos komt in opstand tegen de voetbalbond van Venezuela. Vijftien internationals, waaronder de topschutter van NEC en ook Roberto Rosales (ex-FC Twente), hebben in een open brief aangedrongen op een grote schoonmaak bij de nationale bond, weet het ANP. Onder meer Laureano González, voorzitter van de bond van Venezuela, moet het veld ruimen. Zolang de bestuurstop blijft zitten, weigeren de internationals in actie te komen voor hun land.

Cambuur schrijft zwarte cijfers
In sportief opzicht beleeft SC Cambuur een rampseizoen, maar financieel gaat het de club voor de wind. Voor het vijfde jaar op rij schrijven de Leeuwarders zwarte cijfers. Cambuur sloot het seizoen 2014-2015 af met een winst van ruim een half miljoen, 511.000 euro. Vorig seizoen was dat een ton meer. Dat moet het startschot voor nieuw elan bij Cambuur, dat het degradatiespook de laatste tijd steeds dichterbij ziet komen.

Ferrer weer ontslagen
Als voetballer van FC Barcelona kende Albert Ferrer een fraaie carrière, maar als trainer wil het voorlopig niet echt vlotten met de Spanjaard. De coach werd dinsdag voor de derde keer ontslagen bij een club, ditmaal bij Real Mallorca. In het verleden werd Ferrer ook al voortijdig weggestuurd bij Córdoba en Vitesse. In Arnhem was hij tijdens het seizoen 2010/11 actief.

Bijzondere taferelen in Mauritanië
Bizar nieuws uit Mauritanië. Tijdens de wedstrijd om de Super Cup tussen FC Tevragh-Zeina en ACS Ksar verveelde president Mohamed Ould Abdel Aziz zich zo enorm, dat hij het na 63 minuten wel welletjes vond. Abdel Aziz gaf daarom de opdracht om maar direct over te gaan op strafschoppen. Zeina trok daarin uiteindelijk aan het langste eind, tot woede van de Ksar-fans.

Feyenoord-relschoppers vanaf volgend jaar weer welkom
Negen van de 44 verdachten van de rellen in Rome volbrengen een 'werkstraf' bij Feyenoord. Op die manier is hun stadionverbod eerder afgelopen, schrijft het Algemeen Dagblad dinsdag. Waar de poorten van De Kuip voor de andere verdachten tot 2018 gesloten blijven, zijn de negen vanaf februari alweer welkom. "Net op tijd voor de kampioenswedstrijd van Feyenoord", zei de Rotterdamse rechter met een knipoog.

Bij bepaalde vergrijpen en als iemand voor het eerst een stadionverbod krijgt, kunnen supporters een alternatief traject volgen. "Ook Feyenoord vindt dat iemand die een keer de fout in gaat een tweede kans verdient", luidt de uitleg van de club.