Spannende weken voor Eredivisie-sensatie: Hij laat zich niet gek maken

Spannende weken voor Eredivisie-sensatie: "Hij laat zich niet gek maken"

01-12-2015 13:39

NEC is achter de schermen druk bezig om Christian Santos langer aan zich te binden. De clubtopscorer beschikt over een aflopende verbintenis en dreigt daardoor komende zomer gratis de deur uit te wandelen.

NEC wil dat logischerwijs voorkomen en hoopt op korte termijn een akkoord te bereiken met de Venezolaan met Duitse roots. De 27-jarige Santos is in Nijmegen aan een sterk seizoen, met tien doelpunten in de eerste veertien competitieduels. Daarmee heeft de spits een groot aandeel in de knappe zevende plaats die NEC momenteel bezet in de Eredivisie.

Mocht Santos niet bijtekenen, dan is NEC bijna genoodzaakt om de goalgetter in de winter te voorkomen. Trainer Ernest Faber maakt zich echter niet al teveel zorgen. "Voor mij als trainer is het belangrijk dat hij zijn stinkende best blijft doen voor de ploeg en dat doet hij", meldt de coach aan Voetbal International. "Hij laat zich niet gek maken omdat zijn contract afloopt of omdat hij nu wat vaker scoort."

Niet alleen Santos is momenteel met NEC in gesprek over contractverlenging. De promovendus aast ook op de handtekeningen van Navarone Foor en Rens van Eijden, die eveneens belangrijke schakels zijn in de ploeg van Faber.