KNVB voor de rechter gesleept: Al tegen Ajax, Feyenoord en Utrecht gespeeld'

KNVB voor de rechter gesleept: "Al tegen Ajax, Feyenoord en Utrecht gespeeld'

01-12-2015 14:27
7

Het zijn spannende weken voor Ad van Wijk, voorzitter van Kozakken Boys uit Werkendam. Woensdag dient het kort geding naar aanleiding van de uitsluiting voor de KNVB Beker.

De topklasser eist dat de beslissing van de voetbalbond ongedaan wordt gemaakt. "We hebben een goede advocaat", doelt Van Wijk in gesprek met het ANP op Keje Molenaar. De bekerdroom van Kozakken Boys werd ruw verstoord door een administratieve fout met invaller Madjer Lukoki.

"We zijn het niet eens met de motivering van de tuchtcommissie. De strafmaat is veel te zwaar en staat niet in verhouding tot het vergrijp. We zijn van mening dat Lukoki wel een speelgerechtigde speler is. Hij voldoet aan alle eisen en voorwaarden. Onze advocaat Keje Molenaar zal dat woensdag haarfijn uitleggen op de zitting."

Van Wijk geeft toe dat de wedstrijdsecretaris een fout heeft gemaakt. "Maar het is een administratief missertje. Als wij de regels van de KNVB hierop nakijken, staat er geloof ik een boete op van 8,25 euro. Die uitsluiting is veel te zwaar bestraft."

Als Kozakken Boys het kort geding wint, dan mag niet HBS maar de club uit Werkendam op 16 december alsnog in actie komen tegen AZ. "We hebben al tegen Ajax gespeeld, Feyenoord, Heerenveen en FC Utrecht. AZ is weer een mooie affiche er bij. We vinden dat wij op sportieve gronden die plek in de achtste finales hebben verdiend."