Van Gaal kraakt eigen speler: Ik wist eerlijk gezegd niet wat ik zag

Van Gaal kraakt eigen speler: "Ik wist eerlijk gezegd niet wat ik zag"

01-12-2015 14:58
1

Louis van Gaal haalt drie dagen na het 1-1 gelijkspel tegen Leicester City uit naar één van zijn spelers. Paddy McNair legde het punt afgelopen zaterdag in de waagschaal.

Dat stelt de Nederlandse manager dinsdag naar aanleiding van de slotfase in de Premier League-topper tegen Leicester. McNair kwam als invaller binnen de lijnen om de boel achterin op slot te houden, maar tot verbazing van Van Gaal was hij meerdere keren in de voorhoede te vinden.

"McNair dacht volgens mij dat hij een aanvaller was", aldus een lichtelijk geïrriteerde Van Gaal tegen de Engelse pers. "Hij zette alle sluizen open voor Leicester City, wat resulteerde in een goede kans. Ik wist eerlijk gezegd niet wat ik zag. Dat moet anders, dat moet beter."

Van Gaal wordt de laatste tijd vaak verweten een te defensieve tactiek te hanteren met Manchester United. De resultaten zijn tot op heden echter prima. Na veertien speelronden staat United op de derde plek in de Premier League, met één punt achterstand op koploper Manchester City.