Van Rhijn maakt eigen doelpunt op tweede plan: Gaat allemaal heel snel

Van Rhijn maakt eigen doelpunt op tweede plan: "Gaat allemaal heel snel"

01-12-2015 15:39
2

In een strijd tegen de elementen slaagde Jong Ajax er maandagavond niet in om koploper Sparta Rotterdam op rug te leggen (1-1). Dat kwam mede door een eigen doelpunt van Ricardo van Rhijn.

De rechtsback, die in Amsterdam compleet uit beeld is geraakt door de opmars van Kenny Tete, was ongelukkig onder een huilende hemel. "Het gaat allemaal heel snel. Volgens mij stond hij een beetje verkeerd, waardoor hij de bal niet kon wegwerken", analyseert Jaap Stam, trainer van Jong Ajax, in gesprek met FOX Sports. "Hij wil een bepaalde lijn afschermen, maar dan valt-ie ongelukkig binnen. Dat is heel zuur voor hem."

Het eigen doelpunt van Van Rhijn werd de Amsterdammers uiteindelijk niet fataal. Zakaria El Azzouzi maakte in de blessuretijd de gelijkmaker na een vrije trap van Robert Muric. Stam op de clubsite: "Je hoopt altijd op meer, maar met dit weer en tegen dit team was dat lastig. Het was wel geweldig om te zien hoeveel strijd we hebben geleverd vandaag. Dat El Azzouzi hem dan vlak voor tijd maakt is mooi. Ook voor hem. Hij heeft een neusje voor de goal."