'Twente liet doelwit gaan om 6.750 euro en had niets aan akkoord met PSV'er'

'Twente liet doelwit gaan om 6.750 euro en had niets aan akkoord met PSV'er'

01-12-2015 16:19
7

FC Twente liet in de zomerstop vanwege ingrijpende bezuinigingen de ene na de andere basisspeler de deur uitlopen. Veel ruimte om spelers aan te trekken was er niet.

Dat ondervond Ted van Leeuwen aan den lijve. De technisch directeur haalde in de zomer met Bruno Uvini, Giorgos Katsikas, Chinedu Ede, Michael OIaitan en Thomas Agyepong alleen maar onbekende, buitenlandse spelers naar Enschede. Van Leeuwen had het wel anders willen doen, maar de financiële middelen ontbraken.

De club slaagde er daardoor niet om Patrick Joosten en Abel Tamata los te weken bij respectievelijk NEC en PSV. De scouting had alle lichten op groen gezet voor de komst van Joosten, maar Twente was niet in staat om de opleidingsvergoeding van 6.750 euro op te hoesten, meldt Tubantia dinsdag.

Pijnlijk genoeg maakt Joosten nu wekelijks een uitstekende indruk bij FC Utrecht. Ook Tamata bleek niet haalbaar. De verdediger was er persoonlijk al uit met Twente, maar kreeg geen financiële zekerheden. Hij koos vervolgens eieren voor zijn geld en verruilde PSV voor FC Groningen.