Ronaldo nam het op voor vriend: Als ik vertrok, ging hij met me mee

Ronaldo nam het op voor vriend: "Als ik vertrok, ging hij met me mee"

01-12-2015 17:52

Cristiano Ronaldo en José Semedo hebben een totaal ander soort voetbalcarrière, maar toch is het tweetal nog altijd goed bevriend. Semedo durft zelfs te stellen dat hij zijn leven aan de Portugese supervedette te danken heeft.

Ronaldo en Semedo speelden vroeger samen in de jeugd van Sporting  Lissabon. Na een jaar kreeg laatstgenoemde te horen dat hij moest vertrekken bij de Portugese club. Dat schoot Ronaldo in het verkeerde keelgat. "Hij zei dat ze maar een extra bed in z’n kamer moesten neerzetten, een kast konden we ook delen. Als ik vertrok, ging hij met me mee", vertelt Semedo aan Spaanse media.

Vervolgens werd er geluisterd naar het verzoek van Ronaldo en mocht Semedo blijven. Hoewel hij nooit de potentie had van zijn voetbalvriend, werd Semedo profvoetballer en speelde hij bij Charlton Athletic en tegenwoordig Sheffield Wednesday. 

Daar is de middenvelder Ronaldo nog altijd dankbaar voor. "Ik heb alles aan hem te danken. Waar ik vandaan kwam in Setubal was veel criminaliteit, veel van mijn vrienden zijn nu dood of zitten in de gevangenis. Als ik weg had gemoeten bij Sporting was ik misschien ook zo geëindigd. Ronaldo heeft mijn leven veranderd. Mijn familie, mijn kinderen en mijn carrière: ik heb het allemaal aan hem te danken."