Grote problemen bij NEC: Alarmfase één, code rood. Dit moeten we oplossen

Grote problemen bij NEC: "Alarmfase één, code rood. Dit moeten we oplossen"

01-12-2015 18:09
5

NEC dreigt het vertrouwde De Goffert te verlaten. De club uit Nijmegen is er nog altijd niet in geslaagd om het stadion over te nemen van de gemeente. Directeur Bart van Ingen baalt enorm.

Het stadsbestuur vraagt minimaal 8,2 miljoen euro voor het stadion. NEC vindt dat echter veel te prijzig. "We komen er niet uit", zegt Van Ingen tegen FOX Sports. "De huurconstructie (tot 2043, red.) blijft hetzelfde en de gemeente zegt ook nog eens: de groot onderhoudskosten van De Goffert zijn eveneens voor rekening van de club. We huren, worden nooit eigenaar en aanpassingen doen betekent dus dubbele financiële lasten: huur- én renovatiekosten."

NEC wil het stadion dolgraag uitbreiden, maar daarvoor moet het stadion wel eigendom worden van de club. "We gaan dit eerst intern evalueren en er volgt nog een gesprek met burgemeester en wethouders. Maar alle opties zijn open. Als de huur- en renovatiekosten hetzelfde blijven, dan is renoveren of verhuizen wat ons betreft om het even."

De nood is hoog. "Dit is alarmfase één, code rood. Het is een must voor ons om de juiste oplossing te vinden, omdat het géén optie is dat we de voetbaltak gaan aanspreken om de kosten te dekken. Ik wil geen geld bij onze core business, het voetbal, weghalen, want dan zijn onze sportieve aspiraties ook in het gedrang."