Van Oostveen: Heb niets aan iemand die koffie drinkt met Blind en Grim

Van Oostveen: "Heb niets aan iemand die koffie drinkt met Blind en Grim"

01-12-2015 19:54
16

De KNVB krijgt hoogstwaarschijnlijk toch een technisch directeur. Dat heeft directeur Bert van Oostveen, die eerder op dinsdag een contract tot 2019 ondertekende, door laten schemeren.

"We gaan onze structuur opnieuw bekijken", zei hij na afloop van de algemene vergadering betaald voetbal in Zeist. "De functie van technisch directeur komt ook aan bod."

Het ontbreken van een technische man zou een van de oorzaken zijn van het mislopen van het EK van aankomende zomer. Van Oostveen zei onlangs nog dat er bij de KNVB geen werk was voor een technisch directeur. "Ik bedoelde dat we niets aan iemand hebben die maandag met bondscoach Danny Blind gaat koffie drinken en dinsdag aanschuift bij Fred Grim, de coach van Jong Oranje", aldus Van Oostveen. "Dan is de week snel voorbij."

"Maar er is misschien wel plek voor een technisch directeur als we het breder zien", gaat Van Oostveen verder. "Dan moet zo iemand met clubs gaan praten over opleiden en zo. En waarom we met een derde keus van Oranje onder negentien jaar naar een EL moeten omdat de grote jongens niet worden afgestaan. Dan moeten we het zien in een brede context. Ik denk dat op dit punt in het voorjaar een beslissing valt."