Feyenoorder heeft frisse tegenzin: Centraal zou ik het ook goed doen

Feyenoorder heeft frisse tegenzin: "Centraal zou ik het ook goed doen"

01-12-2015 20:38
2

Het is niet zijn favoriete plek, maar Terence Kongolo draait een prima seizoen als linksback van Feyenoord. Hij werd vorig seizoen gebruikt als centrale verdediger.

Als tandem met Sven van Beek maakte de Feyenoorder een goede indruk. Het vertrek van Fred Rutten en de komst van opvolger Giovanni van Bronckhorst luidde echter een nieuwe periode in voor Kongolo, die vanwege Jan-Arie van der Heijden en Eric Botteghin moest opschuiven naar de linkerkant.

"Op dit moment sta ik linksback en ik doe het goed daar, maar ik vind wel dat het nog beter kan worden", vertelt Kongolo aan Feyenoord TV. Hij weet dat er voordelen kleven aan zijn multifunctionaliteit. "Ik denk wel dat het voor een trainer makkelijk is als je op meerdere posities kan spelen. Op dit moment doe ik het goed op linksback, maar als ik centraal moet spelen dan zou ik het daar ook goed doen."

Kongolo werd onlangs beloond voor zijn goede prestaties als linksback van Feyenoord. Bondscoach Danny Blind haalde hem bij het Nederlands elftal voor de oefeninterland tegen Wales (2-3) en Duitsland (afgelast). Ruben Schaken noemde hem één van de beste linksbacks van Nederland.