Mail: 'Barcelona moet Messi en Neymar verkopen bij uitkomen doemscenario'

Mail: 'Barcelona moet Messi en Neymar verkopen bij uitkomen doemscenario'

01-12-2015 20:59
6

FC Barcelona heeft op dit moment, misschien samen met Bayern München, het beste team ter wereld. De problemen voor de Catalaanse club liggen echter op de loer.

Dat stelt The Daily Mail. De Britse boulevardkrant stelt dinsdag in een uitgebreid stuk dat Barça op het randje van de afgrond staat, na het winnen van de treble in 2015. Het dodelijke aanvalstrio Lionel Messi, Luis Suarez en Neymar is indirect verantwoordelijk voor de problemen in Camp Nou.

Het trio strijkt immers een duizelingwekkend jaarsalaris op, zonder dat The Mail een exact bedrag noemt. Omdat ook de andere Barça-spelers niet bepaald dicht bij het minimumloon zitten, zou de club langzaam 'verschrompelen'. Het salarishuis staat op 73 procent van de totale uitgaven.

Het winnen van de Champions League heeft de wolven voorlopig buiten de deur gehouden, maar de eindzege had ook een belangrijk nadeel. Alle spelers kregen een hoge winbonus uitbetaald. Om verstrekkende gevolgen voor te blijven gaat Barça nu op zoek naar een nieuwe shirtsponsor en naamgever voor het stadion. In het minst gunstige scenario moeten Lionel Messi en Neymar worden verkocht.