Update: Puntenstraf FC Twente wel degelijk een optie bij 'misleiding' van KNVB

Update: Puntenstraf FC Twente wel degelijk een optie bij 'misleiding' van KNVB

02-12-2015 08:27
58

FC Twente weet snel waar het aan toe is. Na het uitlekken van de 'Doyen-documenten' zit de Enschedese club in absoluut noodweer, ziet ook Bert van Oostveen.

De opnieuw benoemde KNVB-directeur bekijkt de situatie in het Oosten met argusogen. "Een trieste situatie voor de club, de fans en de mensen in Enschede", zegt hij tegen FOX Sports. "Twente is een icoon. Als je ziet hoe de vlag er nu bij hangt, dat is diep en diep triest."

"Het huidige bestuur is goed bezig. Ik heb diep respect voor Gerald van den Belt (financieel directeur, red.) en de manier waarop hij richting geeft aan hetgeen nu moet gebeuren. En ik ben zeer blij dat de gemeente zich als loyale en sociale partner heeft opgesteld, maar uiteindelijk zal het oordeel moeten worden geveld door de licentiecommissie. Dat zal één dezer dagen of weken gaan gebeuren."

"Het palet waaruit men kan kiezen is beperkt", vervolgt Van Oostveen. "Ik heb er veel dingen over gelezen, maar even voor alle helderheid: het is óf een fikse geldboete, óf het intrekken van de licentie, al dan niet voorwaardelijk. Daartussen zit geen licht. Het zal geen lichtvaardig besluit worden."

Update 08:27 uur
De Telegraaf meldt woensdag dat de licentiecommissie van de KNVB in beginsel inderdaad geen puntenstraf kan uitdelen aan Twente. Blijkt er echter sprake te zijn van misleiding, bijvoorbeeld rondom de contracten en documenten van Doyen Sports, dán wordt het een ander verhaal. De tuchtcommissie kan dan besluiten om een tuchtzaak te starten en alsnog een puntenstraf uit te delen.