'Er moeten koppen rollen, en snel. Maar mijn zegen heeft hij, Van Oostveen'

'Er moeten koppen rollen, en snel. Maar mijn zegen heeft hij, Van Oostveen'

01-12-2015 21:56
4

De herbenoeming van Bert van Oostveen doet dinsdagavond nogal wat stof opwaaien. Pierre van Hooijdonk laat een ander geluid horen: de oud-spits vindt dat het past in de lijn die de KNVB heeft ingezet.

"Mijn zegen heeft hij, Bert van Oostveen", zegt Van Hooijdonk tegen Voetbal International. "In Nederland zijn we er altijd dol op dat mensen geslachtofferd moeten worden als beslissingen verkeerd zijn uitgepakt. Dat er koppen moeten rollen. En snel. Maar ik sta er wat genuanceerder in."

"Natuurlijk is het helder dat de aanstelling en later het ontslaan van Guus Hiddink niet goed is geweest. Heel helder. En zo kun je over meer dingen discussiëren. Of het bijvoorbeeld slim was om Danny Blind op voorhand al een dienstverband als bondscoach te geven", erkent hij. "Alleen: wij buitenstaanders kennen alleen de minnen van Van Oostveen."

Van Hooijdonk stelt dat daar 'misschien wel heel veel plussen tegenover staan'. "Weet jij veel. Daar kunnen we niet echt over oordelen. Ik ga er vanuit dat ze dit bij de KNVB wél kunnen."