'Favoriete' Kuip lijkt geen kandidaat meer voor Oranje: Ja, dus dat klopt

'Favoriete' Kuip lijkt geen kandidaat meer voor Oranje: "Ja, dus dat klopt"

01-12-2015 22:35
25

Bert van Oostveen is verbaasd door de lichte consternatie die dinsdag ontstond over de thuishaven van het Nederlands elftal. Dat is de laatste jaren steevast de Arena.

Het stadion van Ajax krijgt de voorkeur boven De Kuip van Feyenoord en het Philips Stadion van PSV. "Ik las het ook in de krant", reageert Van Oostveen, de opnieuw benoemde directeur voetbal van de KNVB, tegenover FOX Sports. "Het verbaast mij wel."

"We inventariseren standaard welke stadions beschikbaar zijn op interlanddata en daar horen uiteraard het Philips Stadion en De Kuip ook gewoon bij. De conclusies die er dan worden getrokken in verschillende media is, hoe zal ik het zeggen, nogal prematuur."

Ondanks die 'premature conclusies' lijkt De Kuip geen serieuze kandidaat meer voor een interland van Oranje, ook al kan dat een voordeel opleveren. "Er is ooit gezegd dat het te oud is, ja. Het is sindsdien niet verbouwd. Dus dat klopt. Nogmaals, we inventariseren het continu, men kent onze voorkeur en van daaruit zullen we verder kijken", besluit Van Oostveen.