Strijdlustig Real Madrid komt met officieel statement na leedvermaak

Strijdlustig Real Madrid komt met officieel statement na leedvermaak

03-12-2015 20:12
5

Real Madrid heeft donderdagavond een officieel statement gemaakt over de administratieve fout in de Copa Del Rey. Denis Cheryshev stond in de basis tegen Cadiz, terwijl hij geschorst was.

Dat leidt mogelijk tot uitsluiting van het bekertoernooi. Florentino Perez, president van de Spaanse grootmacht, zit daar in elk geval niet op te wachten. Hij kondigde donderdagavond op een persconferentie aan de waarschijnlijke sanctie van de voetbalbond (LFP) aan te zullen vechten.

Perez stelt dat Real Madrid geen blaam treft in de geruchtmakende zaak, om de simpele reden dat de club niet geïnformeerd is door de Spaanse voetbalbond. "Dat had wel gemoeten", aldus de preses. "We hebben alles zorgvuldig nagelopen, maar waren hier niet van op de hoogte. Het is de schuld van niemand bij Real Madrid."

Real Madrid is hoe dan ook wel in mineurstemming, erkende Perez. "Natuurlijk. We hebben te maken met een situatie die voor ons onbekend is." Hij weigerde tot slot te reageren op de smalende tweet van Gerard Piqué.