Tete zwaar teleurgesteld na dramatische vertoning: Dit is zeker een harde klap

Tete zwaar teleurgesteld na dramatische vertoning: "Dit is zeker een harde klap"

13-12-2015 16:30
8

Tegen Molde FK was-ie geschorst, zondagmiddag maakte Kenny Tete in Utrecht deel uit van de driemansdefensie van Ajax. Het tactische steekspel in stadion Galgenwaard eindigde voor de Amsterdammers in een grote teleurstelling: 1-0. Met het puntverlies van PSV in het achterhoofd éxtra teleurstellend. 

Paul Audenaerd
UTRECHT

"Ik denk dat beide ploegen vandaag niet de winst hadden verdiend. Helaas heeft FC Utrecht uiteindelijk de zege gepakt", vertelde Tete kort na de wedstrijd aan VoetbalPrimeur. "Wij speelden niet onze beste wedstrijd. We creëren heel weinig. We hadden best veel de bal, maar zodra we voorin kwamen, mislukte het een beetje."

"Het is ook een moeilijk systeem om tegen te spelen", doelde de rechtsback van Oranje op de tactiek van de thuisploeg. Frank de Boer besloot in de Domstad voor een 3-4-3 formatie te opteren. Tegen Roda JC liep dat onlangs wél goed af, in Utrecht leverde het een moeizame wedstrijd en een gezapig schouwspel op. "We geloven nog steeds in dit systeem. Opbouwend en aan de bal zijn we op deze manier beter. Maar het is vandaag niet gelukt."

Het gegeven dat PSV deze speelronde punten liet liggen (1-1 tegen Roda JC), maakt de nederlaag éxtra zuur. "Dat besef is er. Een teleurstellend gevoel dit. Iedereen wilde zes punten uitlopen, lekker de winterstop in gaan. Nu moeten we ons meteen richten op De Graafschap."

Of Ajax het Europa League-duel met Molde FK wellicht nog in de benen had? "We hebben een fitte groep, denk ik. We hebben dat al vaker gehad, spelen op donderdag en dan weer vroeg op zondag. Tegen Vitesse bijvoorbeeld. Toen hebben we het ook laten zien. Dus daar lag het niet aan. We wilden volle bak gaan vandaag, de punten meenemen naar Amsterdam. Dit is zeker een harde klap", aldus Tete.