Tien PSV'ers blijven in leven door bizarre blunder en slaan toe in blessuretijd

16-12-2015 22:32
32

PSV heeft zich in blessuretijd verzekerd van een plaats in de kwartfinale van de KNVB Beker. De Eindhovenaren keken met tien man tegen een 2-1 achterstand aan, maar knokten zich in de slotfase terug (2-3).

PSV begon met een sterk gewijzigde opstelling aan de klus in Almelo. Zo waren er weer eens basisplaatsen voor Stijn Schaars, Adam Maher en Remko Pasveer en mocht Steven Bergwijn zijn basisdebuut maken. Spelers als Jeroen Zoet, Santiago Arias, Davy Pröpper, Jorrit Hendrix en Gaston Pereiro begonnen daardoor op de bank.

De eerste helft was van beide kanten gezapig, maar leverde wel twee prachtige treffers op. Zo opende Ilias Bel Hassani met een fraaie dropkick de score en tekende Jürgen Locadia met een even zo mooie vrije trap voor de gelijkmaker. Pas na rust ontbrandde het duel. Heracles werd in het zadel geholpen door een mislukte terugspeelbal van Schaars, waarna Pasveer aan de noodrem trok en Oussame Tannane vloerde in het strafschopgebied.

Pasveer kreeg de rode kaart getoond en Tannane zelf schoot Heracles vervolgens op voorsprong. De wedstrijd leek beslist, maar een onbegrijpelijke blunder van Heracles-doelman Bram Castro hielp PSV in het zadel. De sluitpost liet een voorzet van Adam Maher door zijn handen glippen (2-2). In blessuretijd maakte Locadia het nog erger voor de Belgische doelman door de winnende treffer aan te tekenen (2-3).