De Boer struint transfermarkt af met Ajax: Al heel lang naar op zoek

De Boer struint transfermarkt af met Ajax: "Al heel lang naar op zoek"

21-12-2015 10:54
9

Frank de Boer is met Ajax op zoek naar een spits. De oefenmeester van de Amsterdammers wil alleen een échte versterking hebben, die in de tweede seizoenshelft van waarde kan zijn en Ajax naar de titel kan leiden.

"Als we een hele goede spits kunnen vinden, dan willen we wel de transfermarkt op. We zijn daar al heel lang naar op zoek. Het moet een goede zijn, die in ons spel past en meevoetballend goed is. Wij vissen, zoals ik al vaker heb gezegd, in een vijver met weinig échte topspelers. En als je er dan eentje vindt, wil hij niet naar de Nederlandse competitie", zei De Boer op de persconferentie na Ajax - De Graafschap (2-1).

"Dan kom je toch vaak terecht in een categorie met jongens van twintig of 21 jaar, die het heel goed doen, maar al gauw acht of negen miljoen moeten kosten. Maar waarvan je niet de zekerheid hebt dat ze je ook in het komende halfjaar gaan helpen", stelt De Boer, die daarmee aangeeft dat hij een spits wil hebben die meerwaarde heeft. Een jongen als Klaas Jan Huntelaar, bijvoorbeeld. "We willen gewoon een échte versterking, dat is geen geheim."