Amsterdamse afleidingsmanoeuvre: 'Ik zou niet Klaassen, maar hém nemen'

Amsterdamse afleidingsmanoeuvre: 'Ik zou niet Klaassen, maar hém nemen'

24-12-2015 10:12
32

Ajax moest en moet alle zeilen bijzetten om Davy Klaassen uit de Italiaanse klauwen van Napoli te houden. David Endt heeft advies voor zijn oude club en zorgt voor een afleidingsmanoeuvre.

De voormalig perschef van Ajax adviseert Napoli in de winterstop niet voor Klaassen, maar Markus Henriksen te gaan. De AZ-middenvelder staat ook op het Napolitaanse lijstje. "Hij is technisch minder dan Klaassen, maar is fysiek sterker", zegt Endt tegen Ilsussidiario over Henriksen.

De Noor zal bovendien een stuk goedkoper zijn dan Klaassen. De aanvoerder van Ajax heeft in Amsterdam nog een verbintenis tot medio 2019. Die van Henriksen loopt twee jaar eerder af. Endt is wel positief over Klaassen, maar denkt dat hij om meerdere redenen niet naar Napoli komt.

"Hij is een talentvolle middenvelder, die werd geboren als spelmaker maar ook een paar meter achteruit kan spelen. Ik denk niet dat Ajax hem in de winterstop wil verkopen. Hij is ook nog niet klaar. Fysiek moet hij sterker worden om mee te kunnen met het Italiaanse voetbal."