Lens houdt gemoederen bezig in Engeland: Ik wil hem laten spelen

Lens houdt gemoederen bezig in Engeland: "Ik wil hem laten spelen"

24-12-2015 11:12
1

Sam Allardyce is benieuwd hoe Jeremain Lens zich gaat terugknokken in de Premier League. Na een torenhoge boete lonkt een transfer, maar de manager wil daar nog niet aan.

Allardyce hintte deze week naar een Sunderland-exit voor Lens, maar komt daar donderdag deels op terug. "We zullen zien, hè?", zegt de Engelsman op een persconferentie, terwijl hij achterover leunt. "Het is nodig om een zekere mate van discipline te hanteren, zeker als manager. Ik moet gewoon bepaalde knopen doorhakken. Hopelijk krijgen we een goede reactie van Jeremain."

Lens kwam in de zomer binnen als grote aankoop in Engeland. Sunderland betaalde bijna twaalf miljoen euro aan Dinamo Kiev. Allardyce: "Ik wil hem laten spelen en hem de headlines laten halen, om de juiste redenen. Dit is een proces waarin we met z'n allen zitten. Ik heb denk ik goed gehandeld, Jeremain is terug in de ploeg en hij is vastberaden om te laten zien wat hij kan."

In de tussentijd is de toekomst van de 28-jarige aanvaller voer voor speculatie. AC Milan wordt donderdagochtend aan Lens gelinkt.