'Arsenal versterkt zich met Boëtius-maatje van zeven miljoen euro'

'Arsenal versterkt zich met Boëtius-maatje van zeven miljoen euro'

26-12-2015 19:42
5

Arsenal staat op het punt zich te versterken in de winterse transferperiode. Mohamed Elneny, een 23-jarige middenvelder van FC Basel, is op weg naar het Emirates Stadium.

Dat meldt The Telegraph zaterdagavond. De Britse krant voegt daar 'honestly' aan toe, om de benadrukken dat het niet om een losse flodder gaat. Arsenal is dicht bij een akkoord met Basel over een transfer van Elneny, wiens naam nog niet eerder is gevallen. De naderende deal, die naar verwachting over een kleine week officieel wordt gemaakt, kan daardoor verrassend worden genoemd.

Arsène Wenger heeft inmiddels ook groen licht gegeven voor de komst van Elneny, die zo'n zeven miljoen euro moet kosten. de 23-jarige Egyptenaar moet de Arsenal-manager meer opties geven voor het middenveld. Francis Coquelin, Santi Cazorla, Jack Wilshere en Mikel Arteta kampen immers met blessures.

Elneny komt het best tot zijn recht als controlerende middenvelder, maar kan ook uit de voeten in een aanvallende rol. In 28 optredens kwam hij dit seizoen zes keer tot scoren. Bij Basel, de koploper van Zwitserland, is de international ploeggenoot van Jean-Paul Boëtius. Met Elneny hoopt Arsenal een serieuze gooi te doen naar de eerste landstitel sinds 2004.