Lens wéér ter discussie in Engeland na doodschop: Klopp had gelijk

Lens wéér ter discussie in Engeland na doodschop: "Klopp had gelijk"

31-12-2015 13:52
3

Jeremain Lens is op oudjaarsdag onderwerp van gesprek in Engeland. De aanvaller van Sunderland ging woensdagavond in de verloren competitiewedstrijd tegen Liverpool zwaar over de schreef.

Lens hakte tegenstander Mamadou Sakho neer, maar kwam weg met een gele kaart. De tackle zorgde na afloop voor veel commotie. "Jürgen Klopp had gelijk: de tackle van Lens was overduidelijk een rode kaart", reageert ex-toparbiter Graham Poll in The Daily Mail. "Die charge voldeed echt aan alle criteria. Absoluut rood."

Sakho hield geen blijvend letsel over aan de klap, maar het had ook anders kunnen aflopen. "Lens heeft de gezondheid van zijn tegenstander in gevaar gebracht. Dat kán niet. Hij heeft geluk dat hij slechts geel kreeg, maar het past in de tendens van de laatste maanden."

Poll ziet dat zijn voormalige collega's veel minder snel rood trekken. "Iedereen heeft denk ik ook wel de charge van Wayne Rooney op Oscar gezien in de slotfase van de wedstrijd tussen Manchester United en Chelsea. Dat was ook rood."