Ziyech keihard over beleid Twente: Het is nog veel slechter geworden

Ziyech keihard over beleid Twente: "Het is nog veel slechter geworden"

02-01-2016 12:13
8

Hakim Ziyech is dit seizoen één van de weinige lichtpuntjes in Enschede. De spelmaker van FC Twente is bij nagenoeg elk doelpunt betrokken en heeft ook de aanvoerdersband om zijn arm. Ziyech is kritisch over het beleid van FC Twente.

De Marokkaanse middenvelder had een uitstekende band met Alfred Schreuder, die kortgeleden ontslagen werd. Onterecht, vindt Ziyech. "Het verwachtingspatroon dat de leiding uitsprak, was veel te hoog", zegt Ziyech in de Volkskrant. "Er is nog veel meer aan de hand bij Twente dan naar buiten is gekomen. Zelfs Guardiola of Mourinho had dit niet meer aan de praat gekregen. Volslagen belachelijk dat hij ontslagen is."

"Het is nog veel slechter geworden", vervolgt Ziyech. "Dat had ik al gezegd tegen Van Leeuwen (technisch directeur, red.) toen Alfred eruit vloog. Die zei dat hij het ook niet gewild had. Maar ja... je kunt A zeggen en B denken."

Ziyech stond op het punt om zijn aanvoerdersband in te leveren, maar op verzoek van de directie deed hij het toch niet. "Maar ik besloot toen wel: ik vertrek", aldus Ziyech, die daarna weinig meer goed kon doen. "Ik was eerlijk. Iedereen wist dat ik niet wilde blijven. Sindsdien ben ik niet meer geliefd bij de fans. Het zal wel", aldus de Tukker, die zich niet altijd prettig voelt in het jonge FC Twente. "Ik voel dat ik stilsta. Dat vreet aan me. Ik wil verder."