'Porto is na negen goals overtuigd en betaalt 1,5 miljoen voor Ajax-cultheld'

'Porto is na negen goals overtuigd en betaalt 1,5 miljoen voor Ajax-cultheld'

05-01-2016 23:11
6

Een opvallend transfernieuwtje, dinsdagavond in Portugal. Hyun-Jun Suk staat op het punt Vitoria Setubal te verruilen voor de Portugese topclub FC Porto.

Dat meldt O Jogo. De Portugese sportkrant is ervan overtuigd dat Suk de eerste winteraankoop van Porto wordt. De topclub klopte deze week met een flinke zak geld aan bij Vitoria Setubal, dat meteen overstag ging. Vervolgens kwam de transfer in een stroomversnelling.

Wedden

Meer odds

Porto betaalt anderhalf miljoen euro voor 75 procent van de transferrechten van Suk, die ook naar de huidige nummer drie van de Primeira Liga verhuist. Verwacht wordt dat de Koreaanse aanvaller donderdag zijn handtekening zet onder een meerjarig contract. Ook Sporting Portugal zat achter hem aan.

De 24-jarige Suk maakt dit seizoen veel indruk in Portugal en staat met negen doelpunten in de top van het topscorersklassement. In Nederland is hij bekend van zijn periodes bij Ajax en FC Groningen. Suk kwam in 2009 op de bonnefooi naar Amsterdam en verdiende daar uiteindelijk een contract. Hij liet vorig jaar een tattoo van Ajax op zijn onderarm zetten.